2017年7月9日 星期日

Modos雞蛋仔★必食肉鬆蝦乾雞蛋仔★

喺黃埔番工,如果唔行出黃埔新村,基本上無啖好食。
有日食完LUNCH後,見到新開了Modos,而且無咩人排!即夾同事買雞蛋仔食~




咸甜款都好吸引,最後叫了一底「肉鬆蝦乾雞蛋仔」及「伯爵雞蛋仔」share食~




雞蛋仔即叫即製,所以喺黃埔新村及差不多過哂 lunch hour 呢d比較少人嘅時間先唔駛等咁耐。
製作時已聞到好香嘅雞蛋仔味~~~

「伯爵雞蛋仔」




入口有好淡、好淡嘅伯爵茶香,但真係好淡。要連續食2粒,落到喉嚨先食到茶香。
我自己麻麻地。但同事話「食食下都ok」

「肉鬆蝦乾雞蛋仔」


外層脆口,肉鬆配蝦乾本身已是絕配,但原來意外地帶點微辣,令味道更豐富。我勁鍾意食,一條友食咗半底。


總括都幾好食,下次要試羅宋湯味!

摩豆 Modos
紅磡德民街29號德民大廈地下B1舖

沒有留言:

張貼留言

★樂樂確診甲型流感★後感

近這2個星期有關甲型流感近乎是密集式公佈,更不幸的是聽到有幼兒因此過身。 雖然不認識對方,但依然非常心痛。 不幸地,樂樂在上星期確診甲型流感。 但幸運地,樂樂食了2天特敏福共4劑,就退燒了。 謝天謝地! 因醫生沒有解說過甲型流感的風險及特...