2015年12月30日 星期三

多重影分身之皮膚抗壓術★SHISEIDO IBUKI修護系列★

最近發覺我練成了多重影分身~
做女兒,心痛媽咪幫我做湊仔婆,放工即飛番屋企湊仔
做人老婆,要搵時間陪老公傾計
做阿媽好忙,無時停
做人奶媽仲忙,一夠鐘就要餵奶 / 泵奶
working mom + 人奶媽絕對係忙到一個點….

但無論幾忙都好,我絕對唔容許自己做黃面婆!!
日日唔夠瞓,皮膚狀況非常飄忽,久而久之除咗會生暗瘡,仲會令毛孔更加粗大及皮膚粗糙。
所以每日都會用上抗壓產品,務求在極短嘅保養時間內,發揮最大效果。

用嘅就係針對日常壓力,特別為Generation Y (25-36歲)而設嘅★SHISEIDO 多重活肌急救方案嘅IBUKI修護系列


IBUKI修護系列用上SHISEIDO獨創「細胞形狀記憶技術」,令細胞回復最理想滋潤水平,全方位抵抗外界傷害,亦可防禦紫外線、乾燥及日常壓力。

IBUKI Gentle Cleanser (HK$230@ 125ml)


朱迪習慣一收工番到屋企就立即卸妝洗面,用上一支好嘅洗面膏,會令人精神一振呀~~

Gentle Cleanser嘅掀蓋蒞牙膏裝設計,很方便。

性質溫和,只用手起泡,也可以揉起豐富嘅泡沫~

慢慢的在面上打圈,便可輕鬆去除污垢和老化角質層這些會妨礙肌禦力嘅東西~~ 
更好嘅係,唔會搶走皮膚水分,潔面後清爽舒服,皮膚亦KEEP到柔滑感。


IBUKI Softening Concentrate (HK$260@75ml / HK$390@150ml)


喜歡它的雙效功用,既是深層補濕健膚水,亦是肌底精華液。質地輕盈,很容易推開,塗上面後感到皮膚即時補了水,非常舒服!

天氣忽冷忽熱、皮膚較弱脆嘅日子,除了早晚使用正常外,


我都會將健膚水倒在化妝綿上,在面上敷3-5分鐘。讓皮膚好好吸收一下,敷後皮膚柔軟了,充滿水潤感。


而且,佢更可加倍提升隨後使用的護膚品功效,非常貼心。

 IBUKI Refining Moisturizer (HK$380@ 75ml)

這支乳液配方係比較輕盈水潤嘅,質地幼滑,延展性高,很容易吸收。

從根本改善粗大毛孔及皮膚乾燥問題,亦可淡化暗瘡印。除可穩固肌膚肌禦力外,它的補濕及鎖水功能很好。

早上化妝前使用,源源不絕的補水令妝容KEEP足一日。

IBUKI Multi Solution Gel (HK$360@ 30ml)



這可愛小物,是最新成員~~
外型小巧可愛嘅佢,係萬能嘅急救啫喱,有多重功效,包括:
1) 可即時高效補濕
2) 消炎
4) 改善粗大毛孔


3) 舒緩暗瘡問題

佢嘅活肌草本複合物能集中改善弱化的屏障機能,天然保濕因子能重組細胞,提升肌膚抵禦力,抵抗外界刺激。而其他高效成份如甘草酸、水楊酸等,更有消炎作用,直接消滅暗瘡、粗糙及毛孔中的細菌,對抗粗糙肌膚及粗大毛孔。



啫喱狀質地,略帶清涼感而且很快便被皮膚吸收。


任何時間用都可以,用後變成透明,化妝後使用也沒問題,只要輕拍即可。
亦可當護膚程序最後一步使用,非常方便。

現在會將它放在手袋中,有時候被bb打面刮撰然後紅腫了(XDDD),即時用上便會退紅了。



用上一整套IBUKI,令我在這忙碌日子中也不會讓肌膚變差下去呢!!


這是素顏時影的,皮膚算不錯吧?



<試用及相關資料由品牌提供> 
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
★朱迪☆
你的支持就是我的鼓勵,希望你能給我一個LIKE 喲~~
請多多指教喲~
 
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~




沒有留言:

張貼留言

美國CATALO ★藻油DHA活腦補眼配方★ 為二寶先做準備

對於家有小孩的家庭來說,「生唔生多個?」大概是一個永無止境的、只限於 2 公婆的討論話題。 是的,我家不停出現這個討論。 「生唔生多個?」這個話題歷時 18 個月了 ( 更是由我提起及自我否決的。假過假普選 ) ( 笑 ) 由樂樂一歲前我極度抗拒,到現在...