2018年1月25日 星期四

護髮兼呵護頭皮★柳屋髮根營養液★

做咗全職媽媽呢半年,坦白講,壓力真係超大。加上我仔無時停,又經常扭計發脾氣,真係人都癲。加上人老了,亦長期瞓得差,日日生死時速咁,髮質差咗好多,白頭髮嘅數量亦多咗超多...就咁照鏡都會見到幾條彈出嚟...
生活暫時唔會改變到,唯有努力護髮啦...

最近試緊日本百年美髮品牌「柳屋」嘅皇牌護髮產品<髮根營養液 - Hair Tonic>


「柳屋」係日本非常專業嘅護髮品牌,係日本藥妝嵒`店都會見到佢嘅產品。

Hair Tonic以玻璃樽裝,既可保持產品質量,外理又靚仔又中性,就算男士用都唔會覺得係「女人先啱」嘅護髮用品。



Hair Tonic以治本嘅方式,由頭髮根部開始護理,預防脫髮及頭髮稀疏嘅問題。蘊含3種特效成份及4種珍貴草本萃取嘅天然保濕成份,能夠滲透至髮根,有助激活頭皮毛母細胞和毛乳頭,從而改善血液運行及促進毛髮生長,有預防 脫髮及改善稀髮作用。同時保持頭皮清潔和柔軟,天然保濕成分持續滋潤,舒緩及防止頭皮屑和痕癢。

配合頭部按摩,可以令頭皮保持柔軟,從而長出健康、豐盈又強靭的秀髮。
雖然建議每日用兩至三次,但我都係早晚洗頭後各一次,將頭髮半乾時用就可以(不過我習慣全乾用,因唔慣頭髮濕),按摩步驟步驟會係咁:
1 ) 然後取約一元size份量,拎起頭髮,輕按係頭皮上面直至吸收。
2 ) 再由下以上慢慢按壓
3 ) 再用10隻手指揉搓個頭
4 ) 最後輕輕用指尖敲打
好容易,一分鐘搞掂!



Hair Tonic嘅其中一個成份係薄荷,所以用後頭髮加倍清爽之餘,亦感到非常涼浸浸,人都醒哂!

如果你冬天嘅時候,隔日先洗頭,但又想個頭keep住清爽,可以用Hair Tonic嚟乾洗,可以保持髮質清爽,亦可以滋潤頭皮。



柳屋髮根營養液
零售價:$65 @240ml
銷售點:各大萬寧、莎莎有售

謝謝收看~請多多指教喲~
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
歡迎邀請合作試用及出席活動
★朱迪☆
www.facebook.com/JudysWonderland 
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~



沒有留言:

張貼留言

攰爆媽媽抗衰老必備★ SK-II神仙水★

最近身體精神累到不行,放假都盡量留咗家休息看電視。 每當見到綾瀨遙最新的SK-II神仙水講抗衰老,就不禁想想自己年紀又大了 XDD 想起4年前結婚前日日用SK-II神仙水抗衰老,皮膚好到不得了! 現在湊仔湊到骨頭散,護膚也懶了,都是用來急救多。 看著鏡中的自己愈來...