2012年4月23日 星期一

揭曉胎盤護膚嘅功效

自古,紫河車 (即乾左嘅人嘅胎盤)係中國人視為補身、美容、回復青春美肌補品
而西方醫學亦發現胎盤確實具有人體天然賀爾蒙價值,所以唔係一d無從考究嘅傳說。

就算到左今時今日,亦有國外明星亦推祟。
鑽石女產後喫胎盤唔好嘥




但製作過程繁複,胎盤亦唔係輕易得到。

係而家科技先進嘅世代,我地想回復青春,唔駛咁複雜。
想要含有胎盤素嘅美容品近乎隨手可得!

因為有Dr. Swiss 全新嘅「嬰肌羊胎金箔原液! (HK$320 @ 9.8ml)




朱迪一直係開架品牌Dr. Swissfans,由佢嘅嬰肌眼部原液、嬰肌抗浮腫緊緻原液朱迪都有用。

Dr. Swiss BB Skin Eye Serum - Sweet eyes 保證

日做夜做,做到雙眼疲勞。日碌夜碌,碌到回復"精靈"

而今次選用左佢新出嘅「嬰肌羊胎金箔原液」,繼續救一救朱迪嘅殘樣。


嬰肌羊胎金箔原液蘊含頂級瑞士羊胎精華活化肌膚細胞再生,修復老化及受損細胞,能深入底層滋養及緊緻肌膚。





24K純金箔能夠逆轉膠原蛋白氧化,延緩細胞老化亦可以改善面部暗啞泛黃,加速新陳代謝,修復細紋。

嬰肌羊胎金箔原液不含香料及色素,佢嘅低敏配方岩哂容易敏感嘅我


嬰肌羊胎金箔原液」售價比其他原液略貴(HK$320@9.8ml),但好多時萬寧都會有折, 唔駛心痛入手。


Dr. Swiss為左保持原液嘅新鮮度,係包裝上都會特別設計。每一次朱迪見到都覺得好窩心。




Dr. Swiss將原液同泵裝分開入盒,而且原液亦密封住。等用家用時先將泵裝好,咁可以令到每一位用家係開執後都可以3個月內用完,唔會因為製造時間而影響使用時間。

開始試用啦!

打開樽口已經見到金箔,而每一泵都一定有1-2片珍貴金箔



先試上手睇下質地同埋會唔會敏感先。



試上手質地清爽、透明,亦無任何添加香味。

試上手之後推幾下就吸收左,而水份同柔軟度亦即時加強,雖然佢唔係主打控油既產品,但係油份亦減少埋。


而以下係第一次用嘅效果。份量用3滴,不過朱迪會用多1-2滴,推埋頸位。

朱迪係洗完面後咩都唔搽,大約等左5MINS先用「嬰肌羊胎金箔原液」。

測試前所有指數都係負數:缺水、缺油、肌膚柔軟度下降。



測試後所有指數急劇回升:水份爆燈、油份加左少少、肌膚柔軟度亦都爆燈。而且毛孔亦幼細左。



呵呵呵~ 朱迪嘅殘樣有救啦~~

再睇下10日試用效果

1日用膚色較暗啞,毛孔亦較粗大。




連續用10日後膚色較明亮,毛孔開始收細。



話說朱迪呢張相時係凌晨5….皮膚乾到暈之後用嘅,泛紅紅即時減淡,但因為已經過哂皮膚修護時間,都有呢個效果呢~ ^^


有興趣嘅美眉就得閒行下萬寧啦~~ ^^



多謝收看,有問題或想happy sharing,歡迎email我喲~


~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
朱迪


~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

沒有留言:

張貼留言

★樂樂確診甲型流感★後感

近這2個星期有關甲型流感近乎是密集式公佈,更不幸的是聽到有幼兒因此過身。 雖然不認識對方,但依然非常心痛。 不幸地,樂樂在上星期確診甲型流感。 但幸運地,樂樂食了2天特敏福共4劑,就退燒了。 謝天謝地! 因醫生沒有解說過甲型流感的風險及特...