2012年4月16日 星期一

迎接盛夏,清爽保濕精華,持續修護敏感肌!

初春終於來臨,係灰灰冷冷既嚴寒冬天後,見到陽光、藍天、白雲、花開,令人心情都靚D


可惜,踏入初春,亦係濕濕笠笠開始既日子。
朱迪係入冬時既敏感情況(早前經過努力,已經好左好多…)又再開始發作肌膚開始泛紅,起一D好似被蚊咬既腫包。
所以已經將冬天用開比較滋潤既護膚品收起,轉用較清爽既護膚品。
 
而近排,朱迪就用緊佢做晚間既精華,係睡眠期間繼續修護敏感肌!
韓國Carezone全新Nordenau保濕系列Water Essence水療精華素 (HK$160 @45ml
 
已經進駐咗莎莎既Carezone以科學護膚聞名,集醫學美容+醫生品牌於一身。
亦係韓國首屈一指既的家居及健康護理公司LG旗下既美容品牌。 (原來LG係韓國咁勁!連美容product都有~
 
而今次Carezone全新推出既Nordenau保濕系列,以Nordenau礦泉水為主要成份,能達至低敏、補水及增強抵抗力,特別針對又乾又敏感既肌膚。

 
Nordenau保濕系列堅持「4-free: 即係不含礦物酒、酒精、合成色素同香料既配方,而以上4種成分好多時都係致敏既源頭。
 
而呢支Water Essence水療精華素,質地係輕身既gel,非常柔滑,為肌膚底層充分補濕,用後肌膚水嫩。
Water Essence 顏色白中帶透明,味道亦都十分討好,係清新既海洋味~ (朱迪認味道唔叻,但覺得有D似某牌子既ocean香水~~嘻嘻)

泵裝設計方便,為保污染,更附設小蓋子。不過無得lock住,如果有得lock會更好~
 
先睇下試上手既效果~
呢度係1泵既效果,幾秒就吸哂~
 
之後再試上面,朱迪每晚會用3既份量,輕手慢慢推,皮膚10秒度就吸收哂~亦會推埋落頸位~
佢保濕效果幾好,個人覺得3既份量係夠哂全面同頸。(因為朱迪比較乾,如果自覺無咁乾既,可以減少一泵)

呢個係第1次用既效果!用後即時見到水份提升 (爆左燈~) ,肌膚柔軟度亦加強左好多!!
 
不如睇埋皮膚既狀態哩~我覺得柔軟左喲~~ ^^
 
連續使用10晚後~

 
敏感肌膚得到改善,泛紅既情況亦已經減少。而且因為保濕度高既關係,毛孔亦都細緻左呀~~ (呢個係意外收獲~~HAHA)
而且第二朝起身亦無好油既感覺,皮膚都算乾爽。
 
絕對會推薦俾敏感肌同缺水肌既美眉~
不過想買既朋友要等一等,6月會係全線莎莎獨家發售喲~
 
 
 
多謝收看,有問題或想happy sharing,歡迎email我喲~
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
朱迪
Email : bluesky_judy@yahoo.com.hk
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

沒有留言:

張貼留言

★樂樂確診甲型流感★後感

近這2個星期有關甲型流感近乎是密集式公佈,更不幸的是聽到有幼兒因此過身。 雖然不認識對方,但依然非常心痛。 不幸地,樂樂在上星期確診甲型流感。 但幸運地,樂樂食了2天特敏福共4劑,就退燒了。 謝天謝地! 因醫生沒有解說過甲型流感的風險及特...