2012年9月21日 星期五

台灣星級品牌 - 自白肌 正式登陸香港!!!



什麼都不說,先看看比結果。

 
以上比結果由兩款專為敏感肌而設、具保濕功效嘅化粧水做比拼對象。

方法係將比產品分別塗一滴係手,用打圈方法推開,再塗上「自白肌」乳液以圈數計算皮膚吸收嘅速度。
 

測試結果:
A化粧水(右手)圈數是31;
B化粧水(左手)圈數是57;
証明A化粧水更易被推開及更易為皮膚所吸收~ 因此較少發泡膠粒
更睇得出用左 A化粧水後,皮膚明顯較飽滿、白滑及清爽

A化粧水就係新興台灣最紅品牌「自白肌」嘅皇牌產品「玻尿酸濃密保濕化粧水」!!!

 來自台灣嘅「自白肌」更係朱迪朋友間秘傳嘅台灣入貨必選

「自白肌」「統一藥品」旗下星級品牌之一 

台灣更係超紅,備受各大星級用家大力推薦~包括台灣大美人張鈞甯小姐、美容教主牛爾老師及護膚達人柳燕老師。


自白肌由cleanser化粧水、精華液、到lotion,都係為敏感肌而設!!

而且,就算係醫學美容成份配方,價錢都是十.分.平呀!!

當中,朱迪最鍾情嘅就係頭先比拚勝出嘅A化粧水玻尿酸濃密保濕化粧水,佢具有 24小時濃密長效保濕喲!!
 
而這一日,朱迪同一眾bloggers去到CWB Bonfire Café見證著佢正式登陸香港,以後唔駛再托朋友入手啦~~~



當日品牌發佈會由人氣blogger Heidi擔任MC~

 
更請來私人皮膚醫學中心醫務總監 -- 張傑醫生到場為我地講解「敏感肌保濕護理貼士」

 
而且,朱迪更做左個敏感肌小測試呢.... !朱迪係敏感邊緣人呀.....(我有11TICK.... = =,其實我已經好努力了.....)



大家不妨也試一試喲~~ ^^

而張醫生更傳授左3招防敏感絕招,包括 (1) 強化肌膚底層細胞   (2) 避免過度地清潔   (3) 合適滋養保濕用品

而「保濕」絕對係對付敏感肌嘅重要一環!

呵呵呵呵~~ 今年秋冬,朱迪嘅抗敏部隊又有新成員了!!

之後,統一藥品自白肌產品經理  -- 林容瑋小姐向我地更詳細咁講解自白肌。



自白肌專程用日本醫美成分研發出嘅高效低敏護膚品,「無香料無酒精弱酸性」。添加4種專利型玻尿酸,有助肌膚長效保濕,違致水潤亮澤嘅「自然‧白皙‧美肌」。

當日,白雪雪、Yandy同我更有機會參加左大會準備嘅遊戲,逐一示範日常使用化妝水嘅手法。

  
而我嘅懶人方法竟然係最貼近張醫生所建議嘅方法呢~ @@

張醫生先讓化妝水充分沾濕棉花、使用時細細力咁由下而上,由內而外咁抹。之後輕拍加按壓就ok!!

更榮幸係獲得張傑醫生及統一藥品 自白肌品牌經理 黃慧中小姐頒獎俾我嘅禮物呢~~~^^

 Stage program完左之後,大會準備了精美食物同飲品俾我地呢~




更設有小組問答時間,可以輪流向張醫生提問呢~~

呵呵~~ 今次可算係朱迪收獲最多及節目最豐富嘅品牌發佈會呢~~^^

朱迪獲到大會送出full set玻尿酸保濕系列,包括:



玻尿酸濃密保濕潔顏露 
玻尿酸濃密保濕化粧水 
玻尿酸濃密保濕精華液EX 
玻尿酸濃密膠原保濕乳 
QQ沙漏 

而且,勝出左遊戲,更獲贈 
自白肌玻尿酸濃密保濕冠軍組、玻尿酸濃密保濕羽絨棉面膜膠原蛋白彈力潤澤羽絨棉面膜 !!!!



非常興奮喲!! 朱迪擁有了自白肌既皇牌產品喲!!!
今個秋冬,我嘅抗敏部隊陣容強大喲!!!
多謝自白肌~~ ^^

萬寧獨家發售喲~~

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
朱迪
bluesky_judy@yahoo.com.hk
facebook.com/judytseZ
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

沒有留言:

張貼留言

車用空氣清新機☆Atmosphere Drive☆

眾所周知,香港空氣污染指數高。 但原來坐係車入面都唔代表空氣質素係好,根據「香港私家車車廂內空氣質素調查報告」,發現車廂內積聚多種空氣污染物,其濃度令人關注。 而家車用嘅空氣清新機又有新選擇啦! Amway 獨家發售嘅 Atmosphere Drive TM 車...